Ön offline van
7hasznostipp_banner_960x390px.jpg

7 hasznos tipp, hogy örömteli legyen a karácsonyi készülődés

1. Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra! 

Az ajándékok és a karácsonyfa beszerzése, a takarítás, az ünnepi menü összeállítása, a hozzávalók megvásárlása mind-mind időbe telik, minél nagyobb a család, annál több a teendő. Ráadásul karácsony előtt egy-két héttel már ellepik az emberek az üzleteket. A tömegben vásárlás és az üres polcok látványa csak felesleges stresszt és bosszúságot okoz. Ezért legyél okos, és kezdd el minél előbb a készülődést, hiszen, ha mindent néhány nap alatt akarsz majd megoldani, végkimerülésben fogsz összeomlani a fa alatt.  

2. Készíts ajándéklistát!
 

Ha még nem volt időd ajándékot vásárolni, ne ess pánikba! Ülj le és írd össze, kiket szeretnél megajándékozni, és hogy minek örülnének. Szép ajándék lehet a hölgyeknek a fülbevaló vagy táska, az uraknak pedig a karóra vagy nyakkendő, de ha jobban odafigyelsz szeretteidre, egyedibb meglepetést is kitalálhatsz. Praktikus ötlet az ajándékutalvány is, hiszen így a megajándékozott arra költi a neki szánt összeget, amire szeretné. Ajándékozhatsz élményeket is a tárgyi ajándék mellé. Gyermekeidet befizetheted a családi élményparkba, játszóházba, szabadulószobába, barátnődet pedig meglepheted egy masszázs- vagy szoláriumbérlettel, esetleg utazással. Az Auchan Korzók üzletei és szolgáltatói számos ajándékötlettel készülnek, a hozzád legközelebbi áruházat és az üzletek listáját itt találod: https://www.auchankorzo.hu/hu

3. Csomagolj több etapban és környezettudatosan! 

A karácsonyi teendők egyik legidőigényesebb feladata a csomagolás, főként, ha sok ajándékot vásároltál és kellő igényességgel szeretnél mindent becsomagolni. Ezért jobb, ha felosztod a munkát. Amint beszerzésre került néhány ajándék, ülj le és csomagold is be egyből, csak arra figyelj, hogy a meglepetéseket olyan helyen gyűjtsd, ahol szemfüles családtagjaid nem bukkannak rá. A karácsonyi ajándékozás során rengeteg olyan hulladék keletkezik, ami terheli a környezetet, ezért érdemes a csomagoláson zöldíteni. Hasznosítsd újra a tavalyi ajándéktasakokat, vagy csomagolj néhány dolgot ízléses textilzsákokba, de nagyon szép többször használatos papírdobozokat is lehet kapni. A fémes fényű, műanyagalapú csomagolóanyagok helyett használj natúrt, ragasztószalag helyett pedig természetes kötözőt.

4. Nézd át időben a díszeket! 

Szedd elő idejében a karácsonyi díszeket, és nézd meg, milyen állapotban vannak. Ha garázsban vagy kinti tárolóban tartod, akkor ezt a tanácsot különösen fogadd meg. Nem szerencsés, ha a díszítés előtt néhány órával derül ki, hogy egy egércsalád szétrágta az ünnepi fényfüzért, a karácsonyfatalp pedig olyan helyre került, ahonnan nem lehet előhalászni. Elkerülheted a karácsonyfa beszerzésével, befaragásával járó idegeskedést és a tűlevelek folyamatos söprögetését is, ha műfenyőt állítasz, ami legalább olyan szép, és nem kell miatta egyetlen fát sem kivágni. Ha fenyőillatra vágysz a lakásban, készíts fenyőágakból dekorációt és adventi koszorút.

5. Gondold át előre a karácsonyi menüt!

Jó ötlet karácsonyra a narancsos kacsa, a lazac vagy a bárány, de készülj fel, hogy ha az utolsó pillanatban esel be a sarki diszkontba, a legfinomabb falatok nagy valószínűséggel ki lesznek rabolva. A húsárut érdemes előre megrendelni a hentestől, vagy egy nagyobb hipermarketet választani az ünnepi nagybevásárláshoz. A nem romlandó hozzávalókat vásárold meg időben, és csak azt hagyd a karácsony előtti napokra, amit nagyon muszáj. Az Auchan áruházak széles választékkal és minőségi alapanyagokkal készülnek az ünnepekre. Érdemes figyelni a karácsony előtti akciókat, így számos dolgot kedvezményes áron tudsz beszerezni. Ne akarj mindent egyedül elkészíteni, szervezd be nyugodtan a családtagjaidat is! A nagyik például nagyon jók a süteménysütésben, így a desszertkészítést nyugodtan rájuk bízhatod. 

6. Tervezd meg az ünnepi asztalt!

A gondosan megtervezett karácsonyi asztaldekorációval még csillogóbbá teheted a karácsonyt. Ilyenkor kell elővenni az ünnepi étkészletet, a gondosan óvott kristálypoharakat, a textilszalvétákat, a karácsonyi hangulatú szalvétagyűrűket. Ha kellően nagy az asztal, kerülhet a közepére ünnepi asztaldísz fenyőágakból, tobozból és fagyöngyből, amit magad is elkészíthetsz, de az Auchan Korzó virágboltjaiban is rendelhetsz egyedi igények szerint elkészített asztali dekorációt vagy adventi koszorút. Az étkezőasztal feletti lámpákat szintén érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, kerülhet rájuk gömbdísz, fagyöngy vagy fenyőág, de azért ne ess túlzásba, a karácsonyi dekorációból a kevesebb mindig több. 

7. Teremtsd meg a csodát!

Emlékeztesd magad, miről is szól az ünnep. Ne csak a feladatokra összpontosíts, nem kell mindennek tökéletesnek lennie. A lényeg, hogy együtt ünnepeljen a család, és legyen idő megélni a karácsony valódi szépségét: a közös fadíszítést, a zenehallgatást, a Mennyből az angyal és a Kiskarácsony, Nagykarácsony éneklését a fenyő körül. Kérd meg a nagyszülőket, meséljenek gyerekkoruk karácsonyairól. Férjen bele az ünnepek alatt egy közös mézeskalácssütés, jókedvű társasjátékozás, este pedig egy fahéjas forró csoki és meseolvasás vagy egy közös séta az ünnepi fényárban úszó város elcsendesedett utcáin. Ha esetleg esne a hó, ne hagyjátok ki a havas programokat se: a hóangyalkázást, a szánkózást, a hóemberépítést. Ezek lesznek azok a pillanatok, amikre évek múlva is jól esik majd visszagondolni.